„Cântecul este darul pe care un Dumnezeu minunat l-a oferit omenirii pentru a exprima lucruri pe care uneori cuvintele nu o pot face. Un vers, un gând, o piesă, un moment de cântec împărtășit sunt experiențe care ne apropie inimile de Mântuitorul. Motivele pentru care ne bucurăm prin cântec sunt multe, dar în contextul actual al pandemiei melodia, armonia, cuvântul primește noi sensuri. Care este motivul pentru care – în special în aceste condiții – ești gata să cânți o piesă dragă ție?
Împărtășește în câteva cuvinte (secunde) gândurile care te-au motivat să alegi cântecul pe care urmează să îl interpretezi. ”

 

0Weeks0Days0Hours0Minutes0Seconds

 

FESTIVALUL MUZICAL AL COPIILOR
Inimi la unison
Ediția a V-a 15 mai – 1 iunie 2020

Festivalul este organizat de către Departamentul Tineret al Conferinței Transilvania de Nord – Consiliul de muzică, în mediu online și se adresează copiilor până la vârsta de 15 ani.
Participanții vor posta o singură piesă vocală sau instrumentală înregistrată video, pe pagina Evenimentului creat pe facebook Music Team CTN, la cerere primind un feed-back din partea membrilor Consiliului de Muzică. În urma observațiilor și îndrumărilor primite, se poate reînregistra piesa și reposta pe pagina menționată în perioada 1-15 iunie.
Lucrările abordate vor face parte din repertoriul religios specific vârstei sau din repertoriul clasic.
Copiii care nu acompaniator, pot solicita sprijin din partea organizatorilor, lăsând un mesaj pe Music Team CTN cu piesa aleasă.
Înregistrarea va conține două elemente obligatorii în ordinea următoare:
Motivarea/argumentarea alegerii piesei – tematica – dedicație
Interpretarea piesei alese

 

OBIECTIVE

Încurajarea copiilor și tinerilor pentru promovarea muzicii de calitate în mediul online, spre slava și lauda lui Dumnezeu.

Abordarea unor piese religioase autentice, specifice vârstei, pe lângă repertoriul clasic

Alcătuirea de formații/grupuri vocale, instrumentale sau mixte care dezvoltă muzicalitatea, comunicarea, sociabilitatea, aprecierea reciprocă, colegialitatea

Stimularea creativității, a progresului artistic și interpretativ

Crearea unui context pentru socializare muzicală

Încurajarea diversității instrumentale și interpretative

Dezvoltarea auzului muzical prin cântarea pe voci în cadrul corurilor/grupurilor vocale: duete, trio-uri etc.