Dacă citești aceste rânduri, cu siguranță ai în spatele tău fie curiozitatea, fie muzica. Ambele sunt două note, pe portativul vieții. Prima stimulează ineditul și căutarea răspunsurilor iar a doua limbajul universal al ființei.

Conștienți de valoarea celor două note, Departamentul Tineret al Conferinței Transilvania de Nord a strâns în buchetul proiectelor sale farmecul  copiilor colorat de muzica sacră. Astfel, câteva persoane inimoase au adunat talentul și dedicarea lor, și au înființat Corul de Copii al Conferinței Transilvania de Nord.  Coloana vertebrală a întregului proiect îl reprezintă dorința noastră de a oferi la nivelul copiilor un cadru special unde să putem cultiva muzica creștină pentru copii.  Activitatea dedicată corului este secondată si de munca depusă pentru valorificarea celorlalte posibilităti de manifestare în muzică: instrumental, duet, solo vocal și grup.

În acest sens, la fiecare început de an, copiii sunt invitați într-o tabără de muzică. În cadrul activităților de tabără, accentul este pus pe educare, formare și dezvoltarea copiilor în domeniul muzical. Sunt zile de părtășie și bucurie. Prin modelul Isus și învățătura biblică demersul nostru urmărește calea creștină. Nimic nu s-ar putea concretiza fără să recunoaștem dedicarea si implicarea echipei. Prin consecvența lor, astăzi suntem martorii unei generații de copii ai bisericii capabili să reproducă frânturi de bucurie, să inoculeze în sufletele adulților nevinovăția fericirii și să aducă frumusețea muzicii din spectrul comun și obișnuit spre cel așezat, disciplinat, prelucarta cu măiestrie.

Pentru mulți, Festivalul Inimi la Unison a însemnat o ocazie valoroasă să fructifice aplecările copiilor spre domeniul muzicii. Zeci de copii au fost cuprinși în fazele locale ale festivalului. Părinții au parcurs prin sacrifiiu și investiție personală drumul frumos al orientării micuților spre darul plăcut al cântatului. Am asistat cu emoții la interpretările lor, la inocența lor inegalabilă și seducătorul farmec proiectat de glasurile lor nevinovate. Prin aceste experiențe, convingerea noastră este este că muzica creștină pentru copii reprezintă o arie de explorare spirituală adecvată timpului nostru. Alături de părinți, prin investiția celor care formează echipa de muzicaă de la nivelul departamentului tineret al Conferinței, muzica creștină instrumentală și vocală rămâne un ajutor eficient pentru adulți în vederea coagulării atenției celor mici la valorile sfinte și universale.

Sperăm ca interesul celor mai mulți să crească și drumul muzicii să fie locul realizărilor  pentru cei doritori să vad copiii dezvoltându-se în interiorul sistemului de valori al Evangheliei. Prin urmare, muzica rămîne pentru toți limbajul adînc al sulfetului. Sperăm să fie doar un început pentru că ceea ce urmează sunt infinitele binecuvîntări ale lui Dumnezeu.